طبقه بندی هایپوترمی Hypothermia classification

طبقه بندی هایپوترمی Hypothermia classification

طبقه بندی هایپوترمی Hypothermia classification 

این متن ادامه مطلب هایپوترمی می باشد.

هایپوترمی معمولا به شرایطی گفته می شود که در آن دمای بدن زیر°C 35 باشد (°F 95). با این روش شدت آن را براساس دمای مرکزی بدن طبقه بندی می کنند.

نظام دیگر طبقه بندی هایپوترمی نظام مرحله بندی سوئیسی(Swiss staging system) است. این نظام بر اساس علائم موجود هایپوترمی را طبقه بندی می کند و در زمانی که تعیین دمای مرکزی بدن ممکن نیست بکار می رود.

طبقه بندی هایپوترمی :

طبقه بندی هایپوترمی
دمای بدن درجه بندی علائم نظام سوئیسی
°C 32-35 (°F 90-95) خفیف هوشیار و لرزان مرحله 1
°C 28-32 (°F 82-90) متوسط گیج و بدون لرزیدن مرحله 2
°C 20-28 (°F 68-82) شدید بیهوش، بدون لرزیدن شدید مرحله 3
°C 20> (°F 68) عمیق بدون علائم حیاتی مرحله 4

 

صدمات دیگر مربوط به سرما که می توان آنها را به تنهایی یا در ترکیب با هایپوترمی ارائه کرد عبارتند از:
  • تب سرمازدگی/ سرما سوزی(Chilblains):

    زخم سطحی پوست در زمانی رخ می دهد که یک فرد مستعد به دفعات در معرض سرما قرار می گیرد.

  • یخ زدگی(Frostbite):

    بافت بدن دچار یخ زدگی و نابودی می شود.

  • سرماسوزی خفیف(Frostnip): 

    بافت ها دچار خنکی سطحی می شوند ولی نابودی سلولی رخ نمی دهد.

  • پای سرمازده(Trench foot) یا پای غوطه ور (Immersion foot):

در اثر قرار گرفتن مکرر در معرض آب در دماهای غیر از دمای انجماد رخ می دهد.دمای نرمال بدن انسان معمولا بین36/5  تا 37/5 درجه سانتیگراد  می باشد.

  • گرمازدگی و تب:

    به حالتی گفته می شود که در آن دمای بدن به بالاتر از 37/5-38/5 درجه سانتیگراد رسیده باشد.
    مترجم : افسانه مینایی

    ادامه مطلب در علائم و نشانه های هایپوترمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.