پاتوفیزیولوژی هایپوترمی

پاتوفیزیولوژی هایپوترمی

پاتوفیزیولوژی هایپوترمی

این متن ادامه مطلب غوطه وری در آب و هایپوترمی می باشد.

طبقه بندی دما

اصلی (مقعدی، مروی و غیره)

 ° 35سانتیگراد< 

سرمازدگی

° 36/5-37/5  سانتیگراد 

عادی

° 38/3 یا 37/5  سانتیگراد 

تب

° 38/3 یا 37/5  سانتیگراد 

گرمازدگی

° 41/5 یا 40  سانتیگراد 

تب شدید

نکته: تفاوت بین تب و تب شدید در ساز و کارهای اصلی است. منشا های مختلف به اندازه های مختلف باعث تب، گرمازدگی، و تب شدید می شوند.

V.T.E

اساسا گرما در بافت ماهیچه ها از جمله در قلب و در کبد تولید می شود و از راه پوست (90 درصد) و ریه ها (10 درصد) دفع می شود. با انقباض عضله ها (برای مثال ورزش و لرزیدن) امکان دو تا چهار برابر شدن تولید گرما وجود دارد. میزان از دست رفتن گرما، مانند هر چیز دیگری، به مقدار جریان هوا، تماس مستقیم، و تابش بستگی دارد. سرعت هریک ممکن است تحت تاثیر شاخص توده بدنی(body mass index)، ناحیه سطح بدن به نسبت حجم آن، لباس و سایر شرایط محیطی قرار بگیرد.

بسیار از تغییرات تنکرد شناسی (فیزیولوژی) بر اثر پایین آمدن دمای بدن رخ می دهد. این تغییرات در سیستم قلبی-عروقی(cardiovascular system) ایجاد می شوند و به موج اوسبورن جی(Osborn J wave) و سایر اختلالات ریتمی(dysrhythmias)، کاهش فعالیت الکتریکی CNC، پر ادراری(diuresis)در اثر سرما، و ورم ریوی غیرقلبی(non-cardiogenic pulmonary edema) منجر می شود.

پژوهش ها نشان داده است که سرعت تصفیه گلومرولی(glomerular filtration rate)در اثر سرمازدگی کاهش می یابد. در واقع، سرمازدگی باعث افزایش انقباض پیش گلومرولی می شود و بدین ترتیب، هم جریان خون کلیوی(renal blood flow) و هم تصفیه گلومرولی  را کاهش می دهد.

مترجم: افسانه مینایی

این مطلب ادامه دارد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.