چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟

چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟

چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟(?HOW TO MANAGING BAGS INTO A CANYON)

مدیریت کوله پشتی در دره اغلب توسط دره نوردان دست کم گرفته می شود هرچند که این موضوع نیازمند مراقبت و توجه بسیار است، زیرا حمل کوله پشتی و یا کیسه طناب زیر آبشارها می تواند نتایج زیر را در بر داشته باشد:

  • مشکلات جدی
  • وارونه شدن
  • رها شدن طناب از دست در حین فرود
  • سقوط
  • غرق شدن

مدیریت کوله در آبهای خروشان نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. دره هایی که در دوره های canyoneer 1-2-3 در ICOpro پیمایش شدند، دارای درجه v3.a3.II  بودند و آب جاری کمی در آنها وجود داشت، حمل یک کوله سنگین حتی در چنین دره ای می تواند باعث پایین کشیدن شما یا گیر افتادنتان شود. شنا کردن چه در آب های آرام و چه در آب های خروشان بدون کوله بسیار ساده تر است.

پرتاب کوله پشتی(Throwing bag)

با توجه به سیر تکاملی محصولات و ایجاد کیسه طناب، به منظور حمل راحت تر تجهیزات در برنامه،  تعداد و حجم کوله پشتی ها باید بهینه شود. می توان در حین فرود محتویات کوله ها را یکی کرد تا اعضای تیم بتوانند به جای کوله، کیسه طناب ها را حمل نمایند. در حالت استاندارد هر 2-3 نفر یک کوله دارند و به این ترتیب، افرادی که کوله ندارند، کیسه طناب ها را حمل می کنند.

زیر آبشار های با جریان آب شدید(Under heavy waterfalls)

پرتاب کوله پشتی(Throwing the bag)

بهترین راه برای مدیریت کوله پشتی در حین فرود از آبشار این است که کوله را با خود حمل نکنید. کوله های امروزی دره نوردی جنس مقاومی دارند، بنابراین هنگامی که جسم شکننده ای داخل کوله نیست و کوله قابلیت شناوری دارد و اطمینان دارید که می توان کوله را به داخل آب و نه بر روی سنگ پرتاب کرد، همچنین کسی در پایین هست که کوله را بگیرد و ارتفاع آبشار قابل قبول است، بدون تردید کوله را پرتاب کنید!! اکنون به راحتی و در شرایط ایمن و بهینه فرود روید.

چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟

اتصال کوله به هارنس(The bag to the harness)

اگر ناچار به فرود با کوله پشتی هستید، روش استاندارد فرود با کوله به این ترتیب است که بالای کوله را با یک سیستم قابل اعتماد (مانند یک کارابین و طنابچه) به هارنس خود متصل نمایید. کوله را به حلقه های ابزار هارنس متصل نکنید زیرا این حلقه ها نهایتا قدرت تحمل 5-7 کیلوگرم را دارند. اگر از سیستم بریز و برو (vertaco) استفاده میکنید، در حین فرود مراقب پیچ خوردگی های طناب که ممکن است توسط نفرات قبلی و یا خود شما ایجاد شده باشد، باشید. ممکن است طناب داخل تسمه های آزاد حلقه شود و بعدا مشکل ساز شود.

حمل یک کوله پشتی سنگین در حالت کاملا عمودی می تواند خطرساز باشد چرا که بسته به وزن کوله، می تواند شما را در حین فرود به عقب بکشد و چنانچه عضلات شکم توانایی جبران سنگینی کوله را نداشته باشند، شما احتمالا یا وارونه می شوید و یا طناب را رها می کنید. در این سناریو هیچ وقت کوله را بر پشت خود حمل نکنید بلکه آن را به هارنس خود متصل نمایید.

چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟

کوله پشتی در طول یک تیرول(The bag during a tyrolean)

همیشه مراقب جریان های آبی باشید، به خصوص هنگامی که مسیر فرود دقیقا زیر آب قرار دارد: بدون توجه به اینکه کوله روی دوش شماست یا به هارنستان متصل است، آب به کوله به سمت پایین فشار آورده و قدرت جریان آب کوله را تبدیل به سندانی می کند که باعث پایین کشیدن شما و از دست رفتن کنترل شود. در این وضعیت شما نباید با کوله پشتی فرود روید . شما یا می توانید کوله را پرتاب کنید که در صورت قوی بودن جریان می تواند مشکل ساز شود و یا کوله  را از روی یک طناب راهنما که قبلا توسط هم تیمی شما  نصب شده، به پایین انتقال دهید.

چگونه کوله پشتی را در دره مدیریت کنیم؟

قبل از فرود به یک حوضچه دارای جریان آبی(Prior to landing into a water pool with water movement)

چنانچه کوله همراه شماست، پیش از ورود به حوضچه و با بررسی موقعیت، باید تصمیم بگیرید که می خواهید از کوله برای شناوری بیشتر خود استفاده کنید و یا می خواهید آن را پرتاب نمایید.

استفاده بعنوان شناور:

2 متر بالاتر از حوضچه کوله را از هارنس خود جدا کنید و انتهای کوله را در دست نگاه دارید.

برای پرتاب کوله به پایین:

پیش از ورود به حوضچه آن را بالاتر از سطح آب برای هم تیمی خود پرتاب کنید.

اکثر کوله های دره نوردی امروزی (و نه تمام آنها) روی تسمه های شانه سیستمی دارند که امکان جداسازی کوله در شرایط اضطراری را فراهم می کند. بررسی کنید که آیا کوله شما دارای چنین سیستمی می باشد یا خیر و در صورت وجود این سیستم نحوه استفاده و مدیریت آن را بیاموزید.

مراقب باشید و از دره نوردی خود لذت ببرید.

مترجم : ایمان معین
ترجمه و ویرایش: تینا اندایش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.